Elke dag vallen er mensen: op straat, bij de bakker of op de net geboende vloeren van een hotel of restaurant. Vaak blijft zo’n val gelukkig bij licht letsel, soms zijn de gevolgen ernstig. Die gevolgen hoeft u mogelijk niet alleen te dragen. Want wie is er aansprakelijk?

Juridische valkuilen?

Vallen, uitglijden of struikelen levert naast letselschade vaak ook veel discussie op over de aansprakelijkheid. Want wie is er nu precies verantwoordelijk voor die struikelpartij over die hoge drempel? U of de eigenaar van het restaurant? Had u beter moeten opletten, of had de gemeente de stoep beter op orde moeten hebben? Het hangt sterk van de omstandigheden af of u met succes uw schade kunt verhalen.

Wat moet u doen?

  • Maak foto’s van de situatie waarin het ongeval plaatsvond
  • Zorg dat u getuigen hebt die uw lezing kunnen bevestigen
  • Vraag bij de andere partij naar de gegevens van de aansprakelijkheidsverzekeraar
  • Ga met uw klachten naar de dokter (ook als u denkt dat het wel meevalt)
  • Bel ons om de zaak voor te leggen, u krijgt dan advies over de haalbaarheid

Bijna altijd zal degene die u aansprakelijk stelt voor uw letsel –of zijn verzekeraar– de aansprakelijkheid in eerste instantie afwijzen. Gewoon om het te proberen, omdat deze denkt dat u de kennis mist om er tegenin te kunnen gaan, of omdat aansprakelijkheid wordt verward met schuld.

Juist in dat soort situaties kunt u veel hebben aan de juridische hulp van een letselschadebureau. Dan weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft. En dat er iemand is die alleen aan uw belangen denkt. Wel zo geruststellend, zeker vanuit het besef dat onze hulp voor u altijd volledig kosteloos zal zijn.

Schade melden

Contact

Meer weten?

Wilt u hier meer weten of heeft u een andere vraag voor ons? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze experts of vul het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bert is Expert Personenschade bij Kloppenburg
Bert Ridder

Expert Personenschade

033 254 17 58 ridder@kloppenburgnli.nl

    WhatsApp ons whatsapp icon