Hulp na een verkeersongeval

Het verkeer in Nederland is relatief veilig. Toch zijn er jaarlijks heel wat ongelukken. De gevolgen blijven vaak beperkt tot blikschade, maar soms is er ook fysiek letsel. In zulke situaties hebben de slachtoffers veelal recht op een letselschadevergoeding. Dat geldt voor de bestuurders van voertuigen, maar ook voor passagiers, voetgangers en fietsers.

Schade melden
rijdende auto

Na een verkeersongeval: de stappen

  • 1
    Beoordeling
  • 2
    Contact verzekeraar
  • 3
    Letselschadespecialist

Dit zeggen onze cliënten

Wanneer je te maken krijgt met letselschade, komt er veel op je af. Terwijl jij je dan juist zoveel mogelijk moet kunnen richten op herstel. Daarom heeft de tevredenheid van onze cliënten de hoogste prioriteit.

Kloppenburg helpt

Gratis hulp bij het claimen van de schade na een verkeersongeval

Betrokken zijn bij een verkeersongeval is vaak een traumatische en stressvolle ervaring. In het traject wat volgt wordt bepaald wie de schuld heeft en hoe verder te gaan met schadevergoeding.

Onze experts staan je gratis bij met als doel om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken. Met jouw persoonlijke letselschade expert en een sterk dossier verhalen wij jouw schade. Zo kun jij je concentreren op jouw herstel.

Neem contact op
kloppenburg helpt

Vergoedingen

Welke kosten kunnen worden vergoed?

In de meeste gevallen is de bestuurder die schuld heeft aan de aanrijding verantwoordelijk voor het compenseren van de andere partij voor de opgelopen schade.

Denk hierbij aan eventuele medische kosten, reparatie van jouw voertuig, extra reiskosten of ondersteuning in de huishouding. Maar ook het inschakelen van een letselschadespecialist die je ondersteunt bij het verhalen van de schade. Zo kunnen wij jou kosteloos helpen om te zorgen dat jouw belangen optimaal worden behartigd.

Meer informatie over de vergoedingen
Geld

Antwoord op de meest gestelde vragen

  • Wat moet ik zelf betalen?

  • Waarom zou ik een gespecialiseerd letselschade bureau inschakelen?

    Ten eerste: omdat je daar recht op hebt. Ten tweede: omdat je zo zeker weet dat jouw belangen optimaal worden behartigd. Wij houden ons uitsluitend bezig met de begeleiding van mensen die met letselschade zijn geconfronteerd. Wij weten dus precies wat wij op welk moment het beste voor je kunnen doen. Dit leggen wij je ook duidelijk uit.  Je weet zo altijd waar je aan toe bent.

    Verzekeraars zetten hun beste mensen in, maar jij kunt dat ook!

  • Wat is smartengeld en heb ik er recht op?

    Je hebt recht op smartengeld als je door toedoen van een ander gewond bent geraakt. Dit is in de wet geregeld. De hoogte van het bedrag hang af verschillende factoren: de ernst van het letsel, de duur van het herstel, de eventuele blijvende gevolgen, maar ook van jouw toekomst na de schade, denk bijvoorbeeld aan jouw carrière- en sociale kansen. Er zijn geen vaste regels voor het bepalen van de hoogte van jouw smartengeld. Het is een kwestie van goed onderhandelen en dat is precies wat wij voor je doen.

  • Krijg ik een vaste adviseur en komt deze aan huis?

    Ja. Wij vinden persoonlijke begeleiding heel belangrijk. Gedurende het hele traject werk je met een vaste, persoonlijke expert die je altijd kunt bellen met al jouw vragen en zorgen. Om goed inzicht te krijgen van jouw situatie en omstandigheden, zal de expert ook bij je thuis komen. Wij werken door heel Nederland.

  • Mag ik het politierapport inzien?

    Ja, daar heb je recht op. Aan de hand van jouw gegevens kunnen wij het politierapport voor je opvragen bij de Stichting Processen-Verbaal van het Verbond van Verzekeraars. Vervolgens kunnen wij dit naar je toesturen.

  • Ik ben als passagier gewond geraakt. Wat kan ik het beste doen?

    Nee, die heb je alleen nodig als je moet procederen. Dat komt overigens zelden voor. Procederen kost vaak veel tijd en geld. Wij weten echter als geen ander hoe wij samen met jou, jouw letselschade in kaart kunnen brengen. Zo wordt het voor de verzekeraar vanzelf duidelijk wat zij aan je moeten betalen. Dan is een gang naar de rechter helemaal niet nodig. Als het vergoedingstraject dreigt stil te vallen, weten wij exact wat wij moeten doen om het proces weer op gang te krijgen.

    Komen wij er met de aansprakelijke verzekeraar echt niet onderling uit, dan kun je onze advocaat inschakelen. Zo blijft de communicatie via de meest korte lijnen verlopen en heb je altijd een helder beeld van de gang van zaken.

  • Heb ik ook een advocaat nodig?

    Nee, die heb je alleen nodig als je moet procederen. Dat komt overigens zelden voor. Procederen kost vaak veel tijd en geld. Wij weten echter als geen ander hoe wij samen met jou, jouw letselschade in kaart kunnen brengen. Zo wordt het voor de verzekeraar vanzelf duidelijk wat zij aan je moeten betalen. Dan is een gang naar de rechter helemaal niet nodig. Als het vergoedingstraject dreigt stil te vallen, weten wij exact wat wij moeten doen om het proces weer op gang te krijgen.

    Komen wij er met de aansprakelijke verzekeraar echt niet onderling uit, dan kun je onze advocaat inschakelen. Zo blijft de communicatie via de meest korte lijnen verlopen en heb je altijd een helder beeld van de gang van zaken.

  • Heb ik recht op schadevergoeding na een verkeersongeval?

    Als je letsel heeft opgelopen bij een verkeersongeval waarbij een andere partij aansprakelijk is, heb je over het algemeen recht op een letselschadevergoeding. Of je tijdens het ongeval nu bestuurder of passagier was van een voertuig, of als voetganger of fietser deelnam aan het verkeer.

  • Kan ik het medisch rapport inzien?

    Ja, je hebt er recht op te weten waar je aan toe bent. Om uw letsel goed in kaart te brengen, maken wij gebruik van een medisch adviseur. Deze zal je volledig onderzoeken en in jouw belang een duidelijk rapport schrijven. Van deze rapportage krijg je vanzelfsprekend een afschrift. De rapportage zal zowel ingaan op de verwondingen die direct na het ongeval zijn geconstateerd, als op alle andere ongemakken die in de toekomst nog uit het ongeval kunnen voortkomen.

    Het komt voor dat een medisch adviseur van de aansprakelijke verzekeraar in gesprek wil over de ernst en mate van het letsel. In dat geval zal onze medisch adviseur opkomen voor jouw belangen.

  • De verzekeraar heeft mijn schade al afgewezen, kunnen jullie mij nog helpen?

    Zonder goede redenen mogen verzekeraars aansprakelijkheid niet afwijzen. Als je het niet eens bent met hun beslissing, kunnen wij de argumenten van de verzekeraar kosteloos voor je evalueren. Wij vertellen je vervolgens eerlijk in hoeverre je een kans maakt om geleden schade alsnog vergoed te kunnen krijgen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

  • Ik zoek een second opinion over mijn huidige letselschade-traject

  • Ik denk dat ik een whiplash heb, wat kan ik doen?

    Meld je klachten in ieder geval zo spoedig mogelijk bij je huisarts.  Jouw huisarts kan een diagnose stellen en de verdere medische behandelingen bepalen. Voor eventuele schadevergoeding rond een whiplash, kun je contact opnemen met ons voor een vrijblijvend advies.

Contact opnemen

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Twijfel je of jouw schade verhaalbaar is? Neem dan kosteloos contact met ons op.  Aan de hand van een korte bespreking van jouw situatie, kunnen wij je een realistisch advies geven over de kansen van jouw zaak.

Hanneke is Expert Personenschade bij Kloppenburg
Hanneke Lap

Expert Personenschade

033 254 17 53 lap@kloppenburgnli.nl

    WhatsApp ons whatsapp icon